АнтарктидаДнес - източник номер 1 за новини от Антарктида

Последвай ни fb logo

В Антарктида ще тестват всички ученици над 16 години с близалки за полово предавани болести

Ще бъдат тествани и учителите за всеки случай
В Антарктида ще тестват всички ученици над 16 години с близалки за полово предавани болести

Днес ръководството на Антарктида реши поради зачестилите случаи на полово предавани болести, достигащи до 0.1% от населението, да започне масово тестване 2 пъти седмично на учениците над 16 години. Това ще се прави, въпреки че сред тях процентът на разпространение е значително по-малък, защото винаги има надежда измежду стотиците хиляди тестове, които ще се правят всяка седмица, да се намерят 3,5, или 10 положителни, и така да се намерят виновниците за тези масови болести.

Тестовете ще бъдат щадящи за учениците, като ще представляват близалки, които ще променят цвета си при положителен резултат. Но ще бъдат с горчив вкус, за не им харесват и да имат превантивен ефект. Другите обсъждани варианти са били чрез плюене или взимане на проби от устата, но според управляващите и това би им харесало на тестваните.

От ръководството обещават, че това няма да има негативни психологически последици върху учениците, и че това няма да се отрази на бъдещия им полов живот. Също така обещават, че това няма да ги накара да се чувстват виновни без причина и да се съмняват в своето и на своите приятели здравословно състояние.

Тестове ще бъдат правени и на учителите, особено на по-младите от тях, „по разбираеми причини“, споделиха от здравните власти.

Сподели fb logo
contacts
Рекламирай тук